Контакт телефон: +389 (2) 3176 920

Classic 200/300 Series

SmokeStop Filter

Part Number: F200300SM
Патентирана HEPASilent технологија
Таргетира чад и мирис на тутун
Одговара на следниве: 205 • 280i

Цена: 3.450,00 MKD 2.760,00 MKD

Бесплатна достава

0

0
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Техничка документација

Корисничко упатство

Филтер за честички со активен јаглен за простории, каде што треба да се отстранат тешките гасовити загадувачи, како што се чад од цигари или органските испарливи соединенија (VOC).

HEPASilent-технологија

Процесот на филтрација на Blueair HEPASilent ™ опфаќа 99,97% од честичките во воздухот до 0,1 микрони.
Технологијата HEPASilent го обединува најдоброто во електростатичката и механичката филтрација. Нејзината револуционерна комбинација на напредни филтри и инкапсулирана комора за полнење на jонизирани честици осигурува дека вашиот Blueair прочистувач обезбедува резултати многу посупериорни од само механичка или електростатска технологија.

Електростатско држење

Воздушните честички минуваат низ комората на прочистувачот на воздух Blueair за да се наелектризираат пред да поминат низ градиентната структура на нашите филтри. Полнењето овозможува загадените честички лесно да се прилепуваат на филтерот, ловејќи ги дури и фините честички како што се чадот од тутун.

Ги лови честичките засекогаш

Градиентната структура на Blueair филтрите ги задржува честичките од сите големини и притоа го одржува максималниот проток на воздух. Таа се спротивставува на затнувањето и нема повторно да ги ослободи честичките назад во воздухот, дури и кога филтерот е силно наполнет. Blueair филтерот е ултразвучно врзан за да се спречи филтрирање на влакна и други честички назад во вашата околина. Единственото што произлегува од нашите филтри е чист воздух!

Активираниот јаглерод ги заробува гасовите и мирисите

Blueair SmokeStop ™ филтрите имаат високо порозна структура изработена од активен јаглен за да се заробат гасови и мириси.

Природно антибактериски

Природно антибактериските полипропиленски влакна во Blueair филтрите ги спречуваат бактериите и развојот на мувла, па нашите филтри никогаш не оставаат бактерии и мувла во воздухот.

Еколошки

Blueair филтерите штедат енергија благодарение на помалку густиот дизајн и фактот дека е потребен помал притисок за да се протурка воздухот низ филтрите. Нашите филтри се исто така погодни за рециклирање, така што единственото нешто што го додавате назад во околината е чист воздух.

Тивки како шепот

Поради употребата на електростатско и механичко филтрирање, Blueair филтрите се помалку густи од останатите филтри. Ниската густина овозможува воздухот да се движи низ филтерот со помал притисок, така што добивате високи перформанси со шепот-тивка испорака на чист воздух.