Контакт телефон: +389 (2) 3176 920
Бесплатна достава низ цела Македонија

H2 Ultra

Part Number: HY1000
Хидрогенирана вода во секое време
Голема концентрација на растворен водород
Компактна големина

Цена: 21.550,00 MKD

Бесплатна достава

0

0
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Спецификации на производот:

• Капацитет: 350 кубика
• Концентрација на растворен водород: над 1000ppb
• Оксидационен потенцијал: -350 ~ -550 mV
• Користење на температурен опсег: 5 ~ 40 ℃
• Тежина: 360g
• Димензија: W 70 × D 70 × H 220 mm
• Време на работење: 5/8 минути
• Број на употреби: 5мин.35 - 50 / 8мин.25 - 35 пати
• Време на полнење: 90 ~ 150 минути
• Номинален напон: DC 3.7V

Карактеристики:

• Висока концентрација на водород растворен во 1000ppb
• Концентрацијата на растворениот водород се одржува подолго време
• Озонот е одделен со дијафрагмата (ПЕМ) која го одвојува водородот од кислородот (без непријатни мириси на водата)
• Чистење со помош на мембрана третирана со специјални производи
• Трајност благодарение на употребата на голема сребрена електрода
• Генерирање на хидрогенирана вода насекаде, дури и ако е во режимот на работа.
• Создавање на вода со висока концентрација на водород од вода со обратна осмоза
• Опција од 2 фази на време (5 и 8 минути)
 

1. Елиминирање на стресот со помош на H2 ULTRA 

Кога сте под стрес, вашите крвни садови стануваат тесни,а вашето дишење станува забрзано. Тогаш на вашето тело му треба повеќе кислород. Како резултат на тоа, слободните радикали, исто така, бргу се зголемуваат. Најголемиот непријател на вашето здравје е стресот. Ако имате H2 Ultra со вас, можете веднаш да се заштитите од стрес. 

2. Надворешни активности 

Кога сте надвор, многу слободни радикали се генерираат поради многу надворешни фактори, како што се ултравиолетовите зраци и загадување на воздухот, а сето тоа јавува чувство на омалаксаност и истоштеност. Ако имате H2 Ultra, можете да пиете антиоксиданти кои го штитат вашето тело од слободни радикали во секое време, насекаде. 

3. Работно место 

Луѓето го минуваат најголемиот дел од своето време на нивното работно место. Работата бара голема концентрација и создава состојба на напнатост. Една чаша кафе е исто така добра за релаксирање, но ако имате H2 Ultra, тој ќе го задржи вашето здравје и ќе ги подобри вашите бизнис вештини. 

4. Нега на кожа 

Кожата е фронтална бариера на нашето тело, која секогаш добива надворешни стимули. Слободните радикали се главната причина за стареење на кожата и пигментацијата. Козметичките производи за кожата можат да обезбедат локални и привремени ефекти, но тие не можат да го спречат или подобрат стареењето на кожата или болеста на кожата предизвикана од слободните радикали. Со H2 Ultra можете да пиете хидрогенирана вода во секое време, брзо да ги елиминирате слободните радикали во вашата кожа, со краен ефект таа да остане здрава и еластична. 

5. Хроничен замор 

Многу луѓе кои страдаат од хроничен замор не можат да ја најдат клучната причина. Тие имаат повисоки нивоа на слободни радикали во крвта отколку што треба да има здраво лице. Слободните радикали го напаѓаат секој агол од нивното тело и предизвикуваат замор. Доколку нивото на замор станува сериозно, може да предизвика цврстина во рамената, болки во грбот и секојдневни главоболки. Ако често пиете вода богата со водород, веднаш ќе се ослободите од слободните радикали и ќе ја ублажите акумулацијата на замор, така што ќе можете да живеете здрав и среќен живот. 

6. Пред и по вежбање 

Вежбањето ја зголемува концентрацијата на слободните радикали во мускулите и произведува супстанции наречени млечна киселина. Акумулацијата на млечна киселина предизвикува замор со оксидирачки мускули и крв, а оксидативниот стрес предизвикан од слободните радикали предизвикува мускулна слабост, замор и воспаление. Со помош H2 Ultra водата збогатена со водород, можете лесно да го намалите создавањето на млечна киселина и да го зголемите капацитетот на вежбање. 

7. Хранење на бебето 

Водата богата со водород нема никакви несакани ефекти. Многу е здраво за бебињата, бидејќи спречува атопија и ги елиминира слободните радикали кои често се создаваат во мозокот. Навистина е одлично да се меша формула за млеко во прав со топла вода богата со водород.